WhatsApp
Yükleniyor...

Php Script

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Php Script
18 Nisan 2020, 02:19 0 Yorum 747 Okuma

Günümüzde artık yaygın olarak PHP dili kullanılmakta ve internet üzerindeki sitelerinin %79’u PHP dili üzerinde çalışmaktadır. PHP ile birçok eklenti ve modüller çalıştırabilir ve web sitenizi en iyi duruma getirebilirsiniz.

PHP Nedir?

PHP (açılımı PHP: Hypertext Preprocessor) bir web programlama dilidir. Günümüzde PHP, ASP ve VBNET dilleri vardır fakat aralarında en randımanlı ve kararlı çalışma yürüterek olan dil PHP. Bu yüzden yaygın olarak PHP dili kullanılmaktadır.

Neden PHP?

PHP dili hem yaygın olması ile beraber hem de pratik bir çalışma sergileyebiliyor. İstenilen bir şeyi rahat bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahipsiniz. PHP programlama ile beraber LUNİX sunucunuz oldukça verimli ve randımanlı çalışabiliyor olacak.

PHP Örnek kodumuz da şu şekildedir.

 

echo "Merhaba

?>

PHP Script

PHP scriptler oldukça başarılı olabiliyorlar. Hem verimlilik hem de birçok yönden başarılı olabiliyorlar. Sizlere gerçekten çok iyi artıları bulunabiliyor. Oldukça pratik ve responsive olmasıyla beraber tek script üzerinde WEB, Mobil ve Tablet modları olarak her cihazda responsive biçimde şık bir tasarım sunulabiliyor. Bununla birlikte SEO (Search Engine Optimization) çalışmalarına yatkın olabilmesi ve hızlı çalışabilen bir sistem olması da göz önünde bulundurulabiliyor.

Kısaca günümüzde PHP web programlama kullanılmakta ve burada PHP scriptlerin gerçekten çok önemli olduklarını ve vazgeçilmez olabildiklerini sizlerle paylaşmak isterim.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum